Turite klausimų?
Spauskite čia!

UŽSAKYMŲ VALDYMAS su unTill

GRĮŽTI Į UNTILL PUSLAPĮ

Su UnTill POS sistema užsakymas atliekamas greitai ir paprastai. Kasos sistema turi intuityvų valdymą ir neribotas galimybes.

MODIFIKATORIAI (PAPILDOMI PASIRINKIMAI)

unTill turi galimybę pasirinkti papildomus patiekalo modifikatorius keliais būdais:

Privalomi pasirinkimai pagal patiekalus – kai svečiui leidžiama rinktis iš skirtingo patiekalo paruošimo lygio, garnyro ir pan.

Laisvi pasirinkimai – kai svečias gali pasirinkti daugiau ar mažiau kažkurio ingrediento (daugiau cukraus, be citrinos ir pan.). Tokiu atveju galima naudoti jau įvestus modifikatorius ir greitesniam suvedimui meniu paspausti mygtukus „su“, „be“, „daugiau“ arba „mažiau“ ir pasirinkti priedą arba pridėti komentarą prie patiekalo, kuris bus nusiųstas ir į virtuvę ar barą.

Papildomi pasirinkimai – kai svečias nori daugiau kažkurio ingrediento, pvz. sūrio ar padažo. Tokiu atveju galima taikyti ir papildomą mokestį. Meniu galima sukonfigūruoti ir taip, kad vienas papildomas ingredientas nieko nekainuoja, o du ar daugiau – taikomas papildomas mokestis.

Pardavimų skatinimas – prie kai kurių patiekalų kaip modifikatoriai gali būti pridedami kiti patiekalai, kuriuos kasa primena padavėjui papildomai pasiūlyti svečiui. Pavyzdžiui, kai pasirenkama kava, kasa siūlo ir desertą, kai pasirenkamas karštas patiekalas, siūloma sriuba.

  • Svečias turi pasirinkimo laisvę
  • kasa padeda greičiau įvesti pageidavimą su sufleruojančiais mygtukais
  • kasa padeda nepamiršti galimų pasirinkimų
  • skatinami papildomi aprdavimai

MODIFIKATORIAI (DYDIS)

„Norėtumėte didelio, vidutinio ar mažo gėrimo?“

Kiekvienas produktas ar porcija gali turėti priskirtus dydžius. Nereikia kurti atskirų meniu elementų su skirtingu dydžiu ir kaina, pakanka sukurti vieną ir pridėti dydžio modifikatorių, kuriam priskiriama ir skirtinga kaina.

Taip pat galima sukurti skirtingus scenarijus, kur pavyzdžiui, mažas gėrimas yra pridedamas prie patiekalo nemokamai, o norint didesnio gėrimo prie to paties patiekalo pridedama atitinkama suma.

  • Dydžio modifikatorius patiekalui/prekei
  • Skirtinga kiekvieno dydžio kaina
  • Galima pritaikyti visur, kur pridedamas patiekalas
  • Dydis atvaizduojamas čekyje, ataskaitose, užsakyme ir pan.

PATIEKALŲ RINKINIAI, KOMPLEKSAI, DIENOS PIETŪS

Su unTill galite sukurti kompleksus, o tai padeda Jums lanksčiai valdyti pasiūlymus bei parduoti daugiau papildomų prekių.Papildoma funkcija – galima pritaikyti skirtingą PVM atskiriems komplekso elementams. Pavyzdžiui, jei komplekse yra alkoholinis gėrimas ir užkandis, klientas tai matys kaip kompleksą, tačiau ataskaitose prekės bus atvaizduojamos atskirai. Komplekso pasirinkimas automatiškai siūlomas kasoje, jei pasirenkami kai kurie elementai iš galimo komplekso. Tada padavėjas gali svečiui pasiūlyti papildomą patiekalą ar gėrimą, sudarantį kompleksą ir kaina iš karto pasikeis.

Komplekso elementų laisvas pasirinkimas (garnyro, gėrimo) galimas naudojant anksčiau aprašytus modifikatorius.

unTill padeda ir tokiose situacijose, kai siūlomas paketas su nemokamai priskiriamais elementais ar kai pasirinkus tam tikrą prekę kitų papildomų prekių kainos keičiasi, pavyzdžiui, perkant butelį, 5 gaivieji gėrimai nemokami arba perkant vieną šeimyninę picą – antra nemokamai. Tokiu atveju meniu elementai pridedami prie vadinamosios „papildomų elementų“ grupės ir jiems priskiriamos kainos (arba nulinė kaina). Tada ši grupė priskiriama prie kompleksinio elemento. Kai kompleksinis elementas pasirenkamas kasoje, visų su juo susietų papildomų elementų kainos pasikeičia. Taip pat galima nustatyti, kad tik pirmi keli elementai būtų su mažesne kaina arba nemokami, o sekantys – už papildomą mokestį.

  • Svečias mato tik patiekalo pavadinimą čekyje
  • Virtuvė mato visas patiekalo dalis (garnyrą, salotas)
  • Lengva pasirinkti kasoje vedant užsakymą
  • Kainos skaičiuojamos priklausomai nuo komplekso

KAINŲ LYGIAI

“Pasinaudokite mūsų HAPPY HOUR pasiūlymu!“

Jei norite naudoti skirtingas kainas skirtingu laikotarpiu, skirtingose zonose ar skirtingiems svečiams, unTill POS sistemoje galima nustatyti skirtingas kainas skirtingiems elementams. Taip galite organizuoti „laimės valandas“, kurios prasideda ir baigiasi automatiškai ar taikyti skirtingas kainas VIP klientams.

Taikote skirtingas kainas terasoje ir restorano viduje? Pasirinkus staliuką bus automatiškai rodoma tai zonai taikoma kaina. Šie nustatymai gali lengvai būti sukonfigūruojami iš anksto.

  • Neribotas kainų lygių skaičius
  • Skirtingos kainos VIP klientams
  • Kiekviena zona gali turėti skirtingas kainas
  • Kainos gali automatiškai keistis pagal iš anksto nustatytą laiką

NUOLAIDOS

Su unTill galimi įvairūs nuolaidų tipai, kurie gali būti ribojami darbuotojo teisėmis.

Kiekvienai nuolaidai reikia pridėti priežastį – galima pasirinkti iš sąrašo arba įvesti ranka. Daugiausiai naudojamas nuolaidas galima sukonfigūruoti kaip mygtuką, tad nereikia daryti daug veiksmų, jei norite, pavyzdžiui, svečia pavaišinti kava.

  • Suminė arba procentinė nuolaida
  • Nuolaida prekei, prekių grupei arba visai sąskaitai
  • Neribotas kiekis priežasčių suteikiant nuolaidą
  • Galima suteikti nuolaidą (prekę nemokamai), jei patiekalas atvėsęs, ne toks, kaip užsakyta ir pan.

PATAISYMAI

“Aš neužsakiau šios kavos…”

Pasitaiko klaidų, kai kasoje įmušama per daug vienetų prekės arba klientas nori pakeisti užsakymą, kol jis nepagamintas ir pan. Tačiau kaip verslininkui Jums nenaudinga duoti padavėjams pilną laisvę grąžinti ar nurašyti patiekalus.

UnTill turi galimybę tokius atvejus apriboti ir sekti. Galima nustatyti darbuotojų teises ir pasirinkti, kuris padavėjas gali atlikti čekio taisymus. Taip pat galima nustatyti limitą, kiek kartų padavėjas gali tokius pakeitimus atlikti kasdien. Kiekvienam pataisymui/išmetimui reikia įvesti priežastį, kuri gali būti pasirenkama iš sąrašo arba įvedama ranka.

Galima nustatyti, kad restorano vadovas turėtų patvirtinti pakeitimo/pašalinimo veiskmus, o visi duomenys apie pakeitimus kaupiami ir galima formuoti pakeitimų/išmetimų ataskaitas.

  • Padavėjas gali/negali pataisyti užsakymo (priklausomai nuo teisių)
  • Pataisymų dienos limitai
  • Pataisymo priežastys
  • Išsamios ataskaitos apie visus atliktus pataisymus

PAGREITINTI SEKANTĮ PATIEKALĄ

“Penktas staliukas pasiruošęs sekančiam patiekalui”

Ši funkcija leidžia pranešti virtuvei, kad jau galima gaminti sekantį patiekalą. Padavėjui nebereikia fiziškai eiti į virtuvę to pasakyti virėjui. Aktyvavus šią funkciją staliukų plane pasikeičia staliuko spalva, o virtuvės ekrane patiekalas pradeda mirksėti. Jei virtuvės ekranas nenaudojamas, virtuvės čekių spausdintuvas atspausdina čekį, kuriame informauojama apie sekantį patiekalą.

  • Aiški komunikacija su virtuve
  • Atspausdinamas ęekis arba rodomas pranešimas ekrane
  • Staliuko spalva atvaizduoja patiekalo tipą (gėrimai, užkandžiai, pagrindiniai patiekalai)

STALIUKŲ REZERVACIJOS

“Sveiki, ar turite rezervaciją?”

unTill POS sistema leidžia pažymėti staliukų rezervacijas pažymint datą, laiką bei staliuko numerį tiesiog kasoje. Staliukų rezervacijų suvestines galima matyti kasoje bei atspausdinti. Prieš prasidedant rezervacijos laikui staliukas plane ima mirksėti, tad padavėjai žino, kad jis rezervuotas. Kai svečiai atvyksta, tereikia pažymėti, kad rezervacija įvykdyta ir staliukas nebemirksi.

  • Rezervuokite staliukus kasoje
  • Rezervacijų sąrašas kasos lange arba atspausdinamas
  • Rezervuotas staliukas ima mirksėti prieš rezervaciją

ALERGENAI

„Ar esate alergiškas kokiam nors ingredientui?“

14 žinomiausių alergenų jau yra sistemoje, o juos priskirti patiekalui galima administratoriaus aplinkoje. Juos taip pat gali pritaikyti padavėjas, priimdamas svečio užsakymą. Alergenus galima priskirti ir konkrečiai vietai. Alergenų žyma atsiranda prie patiekalo, tad padaroma mažiau klaidų.

Norint pridėti alergenų, kurių nėra sąraše, tai taip pat galima padaryti priimant užsakymą. Tokiu atveju alergenai išsaugomi sistemoje ir kitą kartą kitam darbuotojui pridėti alergeno iš naujo nebereikės.

Alergenai atvaizduojami ant čekio, virtuvės užsakymų ekrane ar čekyje ir pan. Galima pasirinkti, kaip atvaizduoti alergenus – paveikslėliais, kita spalva ir pan.

  • 14 pagrindinių alergenų jau sistemoje
  • Aišku, kuris patiekalas kokius alergenus turi
  • Lengva priskirti alergenus patiekalui
  • Galima priskirti alergenus konkrečiai svečio vietai
  • Paprasta pridėti naujus alergenus į sistemą

ARBATPINIGIAI

„Prašau, suapvalinkite sumą“

Kasos sistemoje unTill galima sekti arbatpinigius, paliktus svečio. Galima priskirti arbatpinigių sumas kiekvienam mokėjimui atskirai, nesvarbu, mokama kortele ar grynaisiais.

Ataskaitose matoma, kuris padavėjas kada ir kokia forma gavo arbatpinigius.

  • Sekite arbatpinigius kasos sistemojee
  • Gaukite arbatpinigių ataskaitas