Mobilus padavėjas
Veikimas
Restorano salės planas įkeliamas į nešiojamą padavėjų terminalą. Terminalo ekrane realiu laiku matoma informacija apie turimus patiekalus ir vykdomas akcijas. Naudodamasis mobiliuoju terminalu padavėjas greitai ir tiksliai priima užsakymą prie staliuko, o užsakymo informacija iškart perduodama sistemai, tad virtuvės darbuotojai gali pradėti gaminti užsakymą. Padavėjui nereikia eiti iki stacionaraus kasos terminalo ir laukti savo eilės užsakymo suvedimui iš užrašų knygelės į kasos sistemą. Jis tą laiką gali skirti svečių aptarnavimui.
Privalumai
- Nustatyta, kad vienas padavėjas kokybiškai, be delsimo aptarnauja vidutiniškai 4 staliukus. Naudojantis delniniu kompiuteriu padavėjas aptarnauja 6 staliukus.
- Mažiau užsakymo veiksmų – padavėjams nereikia į popierinį bloknotą rašytis užsakymo, o po to įvesti jį darkart ir į sistemą kasoje.
- Tiesiog prie klientų staliuko priėmus ir įvedus užsakymą, jį galima patikslinti vietoje ir taip sumažinti galimų klaidų skaičių jį formuojant.
- Nešiojamieji terminalai yra nepamainomi tuose restoranuose, kur nėra galimybės pravesti kompiuterinio tinklo laidų (trukdančių darbui ir gadinančių interjero vaizdą) arba dirbant lauko kavinėse.
- Užsakymą patogu įvesti viena ranka. Jei padavėjui praeinant pro šalį klientai nori papildyti užsakymą, jis nesunkiai gali įvesti užsakymą tuo metu laikydamas patiekalus ar nurinktus indus kitoje rankoje