Turite klausimų?
Spauskite čia!

UPAY sistema – jau visose Šilutės rajono mokyklose

Įdiegėme „UPAY“ sistemą Šilalės rajono savivaldybės mokyklose – visose rajono progimnazijų ir gimnazijų valgyklose moksleiviai jau gali atsiskaityti savo elektroniniu mokinio pažymėjimu. Tai pirmasis rajonas Lietuvoje, kuriame užbaigėme atsiskaitymo mokyklų valgyklose skaitmenizavimą pagal Europos Sąjungos „NextGenerationEU“ projektą.

„Sistema pradėta naudoti neseniai, o jau pastebime jos suteikiamus privalumus – tėvai ir globėjai gali matyti, ką jų vaikas valgo, kam išleido pinigus. Mokiniai ugdosi įgūdžius saugoti savo atsiskaitymo priemones, stebėti savo išlaidas, mokosi naudotis įvairiomis skaitmeninėmis paslaugomis. Taip pat nemokamą maitinimą gaunantys mokiniai nebeišskiriami iš kitų“, – pasakoja Akvilina Žąsytienė, Šilalės rajono savivaldybė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė.

„Šilalės rajono mokyklų valgyklose įdiegėme septynias kasas, skirtas atsiskaitymui elektroniniu mokinio pažymėjimu. Šį sprendimą integruojame su Nyderlandų „until” kasos valdymo programa. Mokiniams nebereikia naudoti grynųjų pinigų, o elektronines pinigines tėvai ir globėjai momentiniu pavedimu gali papildyti „TAMO.lt“ dienyne arba „UPAY“ puslapyje. Valgyklos gali matyti pardavimo statistiką, formuoti ataskaitas“, – sako mūsų produktų vadovas Mindaugas Rapalis.

Šio Europos Sąjungos lėšomis finansuojamo „NextGenerationEU“ projekto tikslas – formuoti ir ugdyti mokinių finansinį ir skaitmeninį raštingumą, sąmoningumą ir atnaujinti infrastruktūrą, pritaikant ją atsiskaitymui negrynaisiais pinigais.

Ir tai tik pirmasis žingsnis, panaudojant mokinio pažymėjimą mokyklų kasdienybėje. O galimybės labai plačios – su tuo pačiu elektroniniu mokinio pažymėjimu galima fiksuoti praėjimo kontrolę, lankomumą, išduoti knygas bibliotekose ir dar atlikti daugelį kitų funkcijų, kas labai palengvintų mokinių ir mokytojų gyvenimą. Kreipkitės ir papasakosime, kaip tai galima padaryti!